Med dessa inledande ord inleddes dagens tidning Växjöbladet / Kronobergaren

”Med sin 94-åriga historia och sina tusen medlemmar är Norra Allbo Hembygdsförening en av södra Sveriges äldsta och största hembygdsföreningar. Nytillträdda ordföranden Wiktor Lindbom kan dessutom glädjas åt att föreningen fått en rejäl nytändning.

– Det har skett en förnyelse av styrelsen. Vi kommer satsa på mer utåtriktad verksamhet och vill bland annat väcka liv i Riksdagsmannagården i Alvesta.”

Vi söker dig!

Norra Allbo Hembygdsförening har fått en nystart och just nu söker vi engagerade och ideella krafter av såväl nuvarande som blivande medlemmar med intresse och kärlek till hembygden. Som tillsammans med oss i styrelsen vill verka för förenings motto ”Att väcka och förstärka kärleken till hembygden” att vara med om att väcka liv i Norra Allbo Hembygdsförening igen. Med en utåtriktad öppen verksamhet för alla invånare och besökare, med den anrika hembygdsgården – Riksdagsmannagården som utgångspunkt. En mötesplats och en turistkärna mitt i lokala Alvesta med museum, arkiv och läsesal och mycket mer!

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Varmt välkomna!

//Styrelsen

Utdrag från Växjöbladet / Kronobergaren Växjö/Alvesta den 5 mars 2021