En idé om vad man kan göra med gamla fotografier?

Vad gor vi med gamla fotografier

2019-07-16

Genom åren samlar familjer och släkter på sig en hel del fotografier. Ibland vet vi inte om vad motivet föreställer och ibland har vi ej namn på de som finns med på fotografierna. Vad gör man då?

I samband med t.ex. dödsfall eller genomgång och sortering av gamla saker i hemmen så blir det ibland så att man inte vet vad man skall göra med allt. Många skänker möbler och andra inventarier till bl.a. de mycket viktiga organisationerna Lions, Erikshjälpen, Röda Korset. Fortsätt gärna med det.

När det gäller fotografier vill man kanske inte ge bort dem till loppisar utan tyvärr blir det ibland så att de hamnar i soptunnan.

Vi i Norra Allbo hembygdsförening är väldigt intresserade av att ta del av fotografier som annars hamnar i soptunnan. Låt oss ta en titt innan ni slänger fotografierna. Vill Ni ge bort dom till oss så tar vi hand om dem på ett seriöst och pietetsfullt sätt. Kanske kan vi, om det passar sig, använda dem i vår årsbok "Värendsbygder", eller vid andra tillfällen, så att andra kan få ta del av just Era fotografier.

Hör av Er så kommer vi gärna på besök och tittar vad Ni har. Vår kontaktperson Christer Nielsen nås på mobil 070-2685665 eller via mejl nyelund@hotmail.com

Bästa hälsningar
/Styrelsen